nl fr en

Veel Gestelde Vragen en Algemene Voorwaarden

 

 

 

1.  HOE BEN IK ZEKER DAT MIJN PLAATS GERESERVEERD IS ? :

 

Klik op ‘Mijn inschrijvingen’ rechts bovenaan de homepage van onze website. Als je circuitdag erbij staat is je plaats gereserveerd.

 

 

2.  ANNULATIES :

 

Zoals vermeld in de algemene voorwaarden die elke piloot dient te lezen en ter goedkeuring dient aan te vinken bij inschrijving kan je tot 20 dagen voor het event je circuitdag annuleren door ons te contacteren via het contactformulier op onze website.

Je zal dan een tegoedbon ontvangen met het betaalde bedrag min 20€ administratieve kosten. Inter-Track zal dan je gereserveerde plaats annuleren en je plaats terug te koop aanbieden.

Deze bon is 1 jaar geldig en mag eventueel ook doorverkocht worden aan een andere piloot. Meer info over deze bons vind je op onze site onder 'cadeaubon'.

Vanaf ten allerlaatse 20 dagen voor je circuitdag kan de circuitdag NIET MEER geannuleerd worden en of naar een andere datum verzet worden en ben je zelf verantwoordelijk voor het zoeken naar een vervanger voor je gereserveerde plaats. (Meer info vind je hieronder bij : circuitdag doorverkopen)

 

HIER OP UITZONDERINGEN MAKEN OM WELKE REDEN DAN OOK IS NIET MEER MOGELIJK !!

( De administratieve kosten van je boeking voor het boekhoudingskantoor, de commissie van onze on-linebetaalprovider MultiSafePay en de verzekering zijn vanaf dan ook door Inter-Track niet meer recupereerbaar )

 

Aangezien onze circuitdagen meestal op voorhand uitverkocht zijn, bieden de meeste piloten in de praktijk de circuitdag dan te koop aan via hun sociale media.

We raden dan ook zeker aan om je circuitdag  te koop te zetten in het desbetreffende Facebook-evenement op de Inter-Track Facebook-pagina waar piloten nog een plaatsje komen zoeken.

Vermeld de correcte datum en ingeschreven groep van je circuitdag en de prijs die je er nog graag voor zou willen hebben.

Indien je een koper gevonden hebt voor je circuitdag, hoef je ons daarvan niet op de hoogte te brengen. Het volstaat dat de vervangende piloot op de circuitdag zelf gewoon even meldt dat hij in jouw plaats komt rijden. We zullen dan de administratie ter plaatse aanpassen.

Bezorg de overnemer echter wel de praktische informatie die in jouw ‘Mijn inschrijvingen’ verschijnt vanaf 2 weken voor de circuitdag.

 

3.  CIRCUITDAG DOORVERKOPEN : 

 

Indien je je circuitdag wil doorverkopen is dit geen probleem indien de overnemer in dezelfde groep kan rijden. Je kan de betaling onderling met de overnemer regelen.

Je hoeft ons daar niet voor te contacteren. Het volstaat dat de overnemer dit 's morgens op de circuitdag zelf even meldt tijdens de registraties. Wij passen dan ter plaatste alle administratie aan.

Bezorg de overnemer echter wel de praktische informatie die in jouw ‘Mijn inschrijvingen’ verschijnt vanaf 2 weken voor de circuitdag.

 

 

4.  WACHTLIJST :

 

De circuitdag is reeds volzet, wat nu? Als de circuitdag waarvoor je je wil inschrijven reeds volzet zou zijn, heb je kans om toch nog te kunnen deelnemen. Post op de Inter-Track Facebook-pagina in het desbetreffende Facebook-evenement je vraag naar een plekje. Vermeld de juiste datum en de groep waarin je zou willen rijden en iemand die een plekje verkoopt, kan jou dan contacteren. Meestal staan daar ook reeds plaatsen over te nemen.

Je kan de verkoper dan contacteren en de betaling onderling regelen. Als je een plaatsje kan overnemen of doorverkopen, hoef je ons daar niet voor te contacteren. Het volstaat dat je 's morgens op de circuitdag zelf dit even meldt tijdens de registraties. Wij passen dan ter plaatste alle administratie aan.

Bezorg de overnemer echter wel de praktische informatie die in jouw ‘Mijn inschrijvingen’ verschijnt vanaf 2 weken voor de circuitdag.

Bij Inter-Track zelf worden er geen wachtlijsten bijgehouden.

 

 

5.  BETALINGEN :

 

Inschrijvingen worden pas gereserveerd bij ontvangst van het inschrijvingsgeld.

Tijdens het inschrijven kan je de betaling uitvoeren via 1 van de veilige on-line  betaalmethodes op onze website (Bancontact,Visa,Maestro,Mastercard,enz.).

Het Inter-Track inschrijvingssysteem zal je plaats automatisch reserveren na je betaling en je zal een betaalbevestiging van ons ontvangen enkele minuten na de on-line betaling.

Mocht je niet onmiddellijk de betaalbevestiging ontvangen,kijk dan zeker eens in je ongewenste berichten of Spam.

Als de inschrijving + betaling niet van de eerste keer zou lukken (meestal verkeerde kaartgegevens / pincode ingevuld of 1 van de velden niet ingevuld ),kan je opnieuw proberen zonder dat er een dubbele boeking zal plaatsvinden..ons administratie-systeem   houdt geen rekening met de onbetaalde schrijvingen.

Bij een correcte inschrijving + betaling zal de geboekte circuitdag verschijnen onder ‘Mijn inschrijvingen’ bovenaan de homepage van onze website.

Om je inschrijvingen te bekijken dien je wel aangemeld/ingelogd te zijn op onze site.

14 dagen voor de circuitdag zal je bij 'Mijn inschrijvingen' ook de nodige praktische informatie in verband met je geboekte circuitdag terugvinden.

Indien men de mogelijkheid niet heeft om de betaling on-line uit te voeren op onze site, kan de betaling ook per overschrijving gebeuren op onderstaande rekeningnummer met vermelding van ‘je naam + datum circuitdag’.

 

ING : INTER-TRACK bvba

 

IBAN: BE05 3631 5111 9875

 

BIC/SWIFT: BBRUBEBB

 

Als je via overschrijving betaalt, kan het bedrag enkele dagen onderweg zijn van jouw bank naar de onze.

De plaats zal pas gereserveerd worden bij ontvangst van je overschrijving waarna je je betaalbevestiging zal ontvangen.

Betalingen per overschrijving hebben als nadeel dat indien er nog maar enkel plaatsen beschikbaar zijn op moment van het uitvoeren van de overschrijving, de circuitdag kan uitverkocht zijn nog vooraleer je betaling bij ons is aangekomen als de laatste plaatsen ondertussen gereserveerd worden door deelnemers die on-line betalen. Mocht dit het geval zijn zullen we je contacteren.

 

 

6.  KAN IK TERPLAATSE INSCHRIJVEN EN BETALEN ? :

 

Om administratieve redenen kunnen inschrijvingen en betalingen enkel via onze website gebeuren.

 

 

7.  PRAKTISCHE INFO :

 

De praktische info ivm je komende circuitdag vind je vanaf 2 weken voor de circuitdag onder 'Mijn inschrijvingen' bovenaan de homepage van onze website. Je dient aangemeld/ingelogd te zijn om ze te kunnen lezen.

 

 

8.  FOTOS :

 

De foto’s van de circuitdag komen 1 week na de circuitdag hier on-line .

Enkele dagen na de circuitdag kan je ook al een sneakpreview van de foto’s bekijken op de Facebook pagina van Inter-Track.

 

 

9.  BANDENSERVICE :

 

Op al onze circuitdagen is een bandenservice aanwezig. Onze bandenservice heeft altijd de meest voorkomende banden bij maar je kan voor de zekerheid je gewenste banden rechtstreeks bij onze service bestellen.

De contactgegevens van de bandenservice vind je in je praktische info van je circuitdag die 14 dagen voor een event terug te vinden is in je ‘Mijn inschrijvingen’ rechts bovenaan de homepage van onze website.

Gelieve voor alle info en prijzen rechtstreeks de bandenservice te contacteren aangezien dit een externe firma is : www.ultimatebikeservice.be 

 

 

10.  FACTUREN :

 

Ik zou graag een factuur van mijn circuitdag willen wat nu? Stuur via het contactformulier op onze website je facturatiegegevens en je geboekte circuitdagen door waarvan je een factuur zou willen hebben.

Je geboekte circuitdagen met de juiste data kan je makkelijk terugvinden in ‘Mijn inschrijvingen’ rechts bovenaan op onze website.

Om boekhoudkundige redenen moeten wij op de facturen ‘inschrijvingsgeld circuitdag + naam piloot’ vermelden. Andere vermeldingen zoals ‘circuittraining’ of ‘opleiding’ mogen we niet op onze facturen vermelden.

Wij bezorgen je het factuur dan zo snel mogelijk per mail.

 

 

11.  MIJN GEGEVENS VERANDEREN :

 

Indien je 1 of meerdere gegevens in je account wenst te veranderen, gelieve ons dan die gegevens door te sturen via het contactformulier.

Wij passen je gegevens dan aan.

 

 

12.  RONDETIJDEN :

 

Je kan zelf je rondetijden bekijken door je account aan te maken op SPEEDHIVE  of de SPEEDHIVE APP. Zo kan je alle rondetijden per groep bekijken van al onze events. Door op je naam te klikken, krijg je al jouw rondetijden te zien.

 

 

13.  MOTORKLEDIJ :

 

Iedere deelnemer moet drager zijn van valhelm (integraalhelm), hoge motorlaarzen, motorhandschoenen en lederen uitrusting of andere veiligheidskledij. Een 1-delig of twee-delig (aaneenritsbaar) lederen pak is verplicht voor de 2e, 3e en 4e groep. Textiel aaneenritsbare motorkleding is toegestaan voor de eerste groep (minst snel). Een rugbeschermer wordt ten zeerste aangeraden!!!

 

 

14.  GROEPSWISSELS :

 

Inter-Track herverdeeld de groepen om de halve dag aan de hand van de gereden rondetijden.

Om de snelheidsverschillen in de groepen zo klein mogelijk te houden en dus de veiligheid te verhogen, kan Inter-Track de piloten verplaatsen van groep aan de hand van de rondetijden in onze databank of de bij inschrijving opgegeven rondetijden.

Om het aantal rode en gele vlagsituaties tot een minimum te beperken werkt Inter-Track sinds 2016 met MY-LAPS transponders. Zo kunnen we de groepen nog beter herverdelen en de snelheidsverschillen per groep verminderen.

Om de halve dag zullen deze verplichte groepswissels gebeuren op basis van de rondetijden gemeten door onze transponders. Deze groepswissels zullen telkens gebeuren tijdens de middagpauze ( en tijdens de inschrijvingen  ’s morgens op de 2de dag van een 2-daags event). Deze  groepswissels zijn voor ALLE PILOTEN die deelnemen aan onze circuitdagen. Gelieve je met je groepssticker aan te melden aan de inschrijvingen waar je je nieuwe groepsticker zal ontvangen tijdens de middagpauze ( en tijdens de inschrijvingen ’s morgens op de 2de dag van een 2-daags event).

Je startnummer en transponder die je ontving bij aanvang van de circuitdag dienen op de motor te blijven!

 

VERGEET DIT ZEKER NIET AANGEZIEN JE ZONDER NIEUWE GROEPSTICKER HET CIRCUIT NIET OP MAG BIJ AANVANG VAN DE SESSIES EN JE DUS RIJTIJD VERLIEST !

 

Alle piloten worden verdeeld volgens de rondetijden van traag naar snel doorheen de groepen door. Op een circuitdag met bv 35 piloten per groep zullen de 35 minst snelle piloten in de eerste groep zitten, de volgende 35 snellere piloten in de 2de groep enz.

Door de groepen zo perfect mogelijk te verdelen, verhoogt de veiligheid, zijn er minder gele en rode vlagsituaties en betekent dit dus meer rijtijd voor iedereen.Voor wie betrapt wordt op rijden zonder transponder of verwisselen van transponder met een andere rijder, betekent dit het einde van de circuitdag !

 

Alle rondetijden van alle piloten die deelnemen aan onze circuitdagen komen in onze databank. Hierdoor kunnen we de groepen zo goed mogelijk herverdelen op voorhand nog voor de eerste sessie gereden zal worden. Je kan hierdoor natuurlijk ook zelf je rondetijden bekijken door je account aan te maken op SPEEDHIVE  of de SPEEDHIVE APP.

Zo kan je alle rondetijden per groep bekijken van al onze events. Door op je naam te klikken,krijg je al jouw rondetijden te zien.

 

 

 

15.  IS HET MOGELIJK OM 1 PLAATS TE DELEN MET 2 PILOTEN ? :  

 

Dit kan indien beide piloten een afstand van verhaal invullen, de briefing bijwonen en afwisselend in 1 groep rijden.

 

 

16.  IS HET MOGELIJK OM 1 MOTO TE DELEN ONDER 2 PILOTEN IN VERSCHILLENDE GROEPEN ? :

 

Dit kan indien men in 2 verschillende groepen ingeschreven is. Beide startnummers dienen dan op de motor gekleefd te worden.

Enkel de transponder van de piloot die rijdt mag op de motor hangen, de transponders dienen dus gewisseld te worden als de piloten zelf ook wisselen.

 

17.  IS HET MOGELIJK OM MET MEERDERE MOTOREN DEEL TE NEMEN ? :

 

Dit is mogelijk indien beide motoren ’s morgens langs de technishe keuring passeren. De startnummer en transponder dienen dan wel van motor verwisseld te worden.

 

 

18.  ZIJN ER PITBOXEN BESCHIKBAAR ? :

 

Deze info vind je vanaf 14 dagen voor je circuitdag terug in je praktische info bij ‘Mijn inschrijvingen’ rechts bovenaan op onze website.

Pitboxen dienen altijd op het circuit ter plaatse gereserveerd en betaald te worden vanaf de avond voor de circuitdag 19u.

 

 

19.  BELANGRIJK ! :

 

Bij het verlies of beschadigen van een transponder dient een schadevergoeding van 450€ betaald te worden om de transponder te vervangen.

 

Alle piloten zijn zelf verantwoordelijk om aan de geluidsnormen van het circuit te voldoen. Bij overtreding van de geluidsnormen kan het circuit je uitsluiten van verdere deelname zonder restitutie van het inschrijvingsgeld.

 

 

 

 

20.  INTERN REGLEMENT :

 

-Een afstand van verhaal dient ondertekend te worden voor het begin van de circuit-dag.

 

-Enkel met geschikte motorkledij,helm,motorlaarzen en motorhandschoenen kan men op het circuit toegelaten worden.

 

-Eendelig of 2-delig aaneenritsbaar leder motorpak voor de 2de,3de en 4de groep (Voor de eerste minst snelle groep is een aaneenritsbaar 2-delig textielpak toegestaan)

 

-Achteruitkijkspiegels moeten gedemonteerd of naar binnen geklapt of afgeplakt worden.

 

-De remhendel en koppelingshendel mogen niet beschadigd zijn of krom staan.

 

-Ook de voetsteunen, achterrem en banden dienen in goede staat te zijn: de organisators en voorrijders hebben het recht om iemand op elk moment van de dag uit de groep te halen indien zijn of haar motorfiets niet beantwoordt aan de normen.

 

-De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

 

-Alle schade aan de infrastructuur op en rond het circuit zal aan de veroorzaker gefactureerd worden.

 

-De organisatie heeft het recht om deelnemers van groep te wisselen indien dit nodig blijkt.

 

-De organisatie verwacht sportief rijgedrag van elke deelnemer.

 

-Iedere deelnemer en bezoeker verplicht er zich toe alle richtlijnen van de organisatie strikt na te leven.

 

-Enkel ingeschreven piloten mogen zich met de motorfiets op de omloop begeven. Uitlenen van de motorfiets aan niet ingeschreven piloten is ten strengste verboden.

 

-Overtreders zijn zelf verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, en hebben geen enkel verhaal tegenover personen/organismen opgesomd in punt 1 tot 6 van de afstand van verhaal. Overtreders worden onmiddellijk uitgesloten voor verdere deelname aan het evenement.

 

-Het is verboden passagiers mee te nemen op de omloop. Enkel motorfietsen die in goede technische staat verkeren, worden toegelaten.

 

-Iedere deelnemer moet drager zijn van valhelm(integraalhelm), laarzen, handschoenen en lederen uitrusting of andere veiligheidskledij.

 

-Rugbeschermer wordt ten zeerste aangeraden!!!

 

-Geen enkel lichaamsdeel behalve de nek mag ontbloot zijn tijdens het rijden op de omloop.

 

-Elke vorm van competitie is uitgesloten. Alle piloten dienen in deze geest te rijden en elkaar te respecteren.

 

-Deelnemers die door de organisatie als gevaarlijk bestempeld worden, zullen worden uitgesloten van verdere deelname. Hiertegen is geen verhaal mogelijk.

 

-Het is verboden zich te keren of te stoppen op de omloop. Het is verboden een voertuig van de organisatie in te halen zolang het zich op de omloop bevindt.

 

-Toeschouwers zijn principieel verboden langs de omloop.

 

-De organisatie kan onder geen enkel beding verantwoordelijk gesteld worden voor beschadigde of gestolen goederen.

 

-De motorfiets en/of rijder zullen door middel van een zelfklever of ander fysisch controlebewijs gemarkeerd worden, hetgeen als toegangsbewijs zal dienen.

 

-De deelnemer verbindt er zich uitdrukkelijk toe geen alcoholhoudende dranken of verdovende middelen te verbruiken tot na zijn laatste sessie. Overtredingen hierop worden gesanctioneerd met onmiddellijke uitsluiting van verdere deelname.

 

-Bij tijdelijk of definitief aflasten van de circuitdag door overmacht, kan de organisatie niet aansprakelijk gesteld worden. Men kan in dat geval noch volledige noch gedeeltelijke terugbetaling vorderen van de organisatie.

 

-Iedereen zal erop toezien dat geen beschadigingen worden aangebracht aan het terrein en omloop. Het storten of achterlaten van vuilnis en banden is verboden. Enkel kleine hoeveelheden restafval kunnen in de vuilbakken. Overtreders worden verantwoordelijk gesteld voor de kosten.

 

-De deelnemer verbindt zich er toe om alle door hem veroorzaakte schade aan de omloop met de uitbater van het circuit af te rekenen.