nl fr en
Algemene voorwaarden, annulatie voorwaarden en Intern Reglement

Algemene voorwaarden, annulatie voorwaarden en intern reglement :1.   Inschrijvingen :

De inschrijvingen voor de Inter-Track circuitdagen dienen altijd en alleen via de website (www.inter-track.be) gedaan te worden.

Het is absoluut noodzakelijk dat elke deelnemer zich met een eigen persoonlijke account inschrijft zodoende dat Inter-Track over de juiste actuele gegevens beschikt om onze werking te garanderen.

Onmiddellijk na aanvraag tot inschrijving via onze website ontvang je van Inter-Track een mail met de betaalmogelijkheden.

De betaling dient te gebeuren via de verschillende mogelijkheden van het on-line betaalplatform (MultiSafePay) op de Inter-Track website.

Je plaats zal na je on-line betaling automatisch en onmiddellijk gereserveerd worden en je geboekte circuitdag zal dan verschijnen onder de tab MIJN INSCHRIJVINGEN’ op onze website.

Indien je geboekte circuitdag niet in de tab ‘MIJN INSCHRIJVINGEN’ verschijnt, wil dit zeggen dat je betaling niet succesvol was.

(Bij betaling via overschrijving of via SOFORT, kan het wel enkele dagen duren vooraleer je geboekte dag in je ‘MIJN INSCHRIJVINGEN’ verschijnt)

Je zal ook nog per mail een betaalbevestiging van je geboekte circuitdag ontvangen.

Indien je deze niet zou ontvangen, kijk dan zeker even je spam of ‘ongewenste berichten’ na.

Wanneer men de betaling niet on-line kan uitvoeren, kan men ook per bankoverschrijving betalen met vermelding van ‘naam + datum circuitdag’.

Hou er rekening mee dat de bevestiging en boeking pas voltooid worden van zodra het bedrag op de rekening van Inter-Track aangekomen is. In sommige gevallen kan dit enkele dagen duren.

Van zodra je betaling op de Inter-Track rekening is aangekomen, wordt je plaats gereserveerd en ontvang je de bevestiging zoals hierboven reeds beschreven.

Enkel betaalde plaatsen worden door ons inschrijvingssyteem gereserveerd.. niet betaald = niet ingeschreven.

Kortom : wanneer je de inschrijving en betaling succesvol voltooid hebt, staat je circuitdag in je ‘MIJN INSCHRIJVINGEN’ bovenaan op onze website.

2.   Annulaties :

Zoals vermeld in deze algemene voorwaarden die elke piloot dient te lezen en ter goedkeuring dient aan te vinken bij inschrijving , kan je tot 1 maand voor het event je circuitdag annuleren door ons te contacteren via het contactformulier op onze website.

Je zal dan een VOUCHER ontvangen met het betaalde bedrag min 20€ administratieve kosten. Er worden nooit terugbetalingen gedaan.

Inter-Track zal dan je gereserveerde plaats annuleren en je plaats terug te koop aanbieden.

Deze voucher is 1 jaar geldig en mag eventueel ook doorverkocht worden aan een andere piloot.

Meer info over deze vouchers vind je op onze site onder 'cadeaubon'.

Vanaf ten allerlaatste 1 maand voor je circuitdag kan de circuitdag NIET MEER geannuleerd worden en of naar een andere datum verzet worden en ben je ZELF verantwoordelijk voor het zoeken naar een vervanger voor je gereserveerde plaats.

Meer info vind je onder de tab ‘CONTACT/ FAQ’ : circuitdag doorverkopen op de Inter-Track website

!! HIER OP UITZONDERINGEN MAKEN OM WELKE REDEN DAN OOK IS NIET MEER MOGELIJK !!

( De administratieve kosten van je boeking voor het boekhoudingskantoor, de commissie van onze on-linebetaalprovider MultiSafePay en de verzekering zijn vanaf dan ook door Inter-Track niet meer recupereerbaar )

Aangezien onze circuitdagen meestal op voorhand uitverkocht zijn, bieden de meeste piloten in de praktijk de circuitdag dan te koop aan via hun sociale media.

We raden dan ook zeker aan om je circuitdag te koop te zetten in het desbetreffende Facebook-evenement op de Inter-Track Facebook-pagina waar piloten nog een plaatsje komen zoeken.

Vermeld de correcte datum en ingeschreven groep van je circuitdag en de prijs die je er nog graag voor zou willen hebben.

Indien je een koper gevonden hebt voor je circuitdag, hoef je ons daarvan niet op de hoogte te brengen.

Het volstaat dat de vervangende piloot op de circuitdag zelf gewoon even meldt dat hij in jouw plaats komt rijden.

We zullen dan de administratie ter plaatse aanpassen.

Bezorg de overnemer echter wel de praktische informatie die in jouw ‘Mijn inschrijvingen’ verschijnt vanaf 2 weken voor de circuitdag. 3.   Overmacht :

In geval van overmacht waardoor het event niet kan doorgaan of stilgelegd moet worden( weer, ongeval, een overlijden, een plotse ziekte, pandemie*, een vulkaanuitbarsting, afschaffing evenementen door circuit of overheid, een aardbeving, reisverbod, een overstroming, een tsunami, lockdown, oorlog, een meteoorinslag, opstand, enz.) kan de deelnemer geen annulaties, terugbetaling, tegoedbons, het verzetten naar andere data of een andere schadeloosstelling eisen van de organisator en diens partners.

In geval van overmacht worden alle annulatiemogelijkheden tijdelijk of permanent on hold gezet en/of geweigerd.

* Voor de huidige Corona-crisis hebben we hierop echter een uitzondering gemaakt met een voucher-systeem zoals verduidelijkt in de FAQ (Frequently Asked Questions)op onze website https://www.inter-track.be/nl/...

4.   Facturen :

Je kan je facturen steeds terugvinden via de tab 'MIJN FACTUREN' op de Inter-Track website.

Je dient ingelogd te zijn op onze site om je 'Mijn facturen' te kunnen bekijken.

Je facturen worden automatisch opgemaakt bij je inschrijving aan de hand van je persoonlijke en /of bedrijfsgegevens die je opgegeven hebt in je account.

Deze gegevens kan je voor je inschrijft altijd aanpassen in je account.

Je vindt de knop 'MIJN ACCOUNT' bovenaan de homepage van onze website.

Let wel : Eens je inschrijft en betaald met je ingegeven facturatie gegevens, het factuur automatisch door ons systeem aangemaakt werd en naar de deelnemer en ons boekhouderskantoor doorgestuurd werd, kan het factuur niet meer gewijzigd worden.

Ook indien je zonder factuurgegevens ingeschreven hebt of een cadeaubon aangevraagd werd zonder facturatie gegevens, kan er achteraf geen factuur meer aangevraagd worden om boekhoudkundige redenen !

5.   Groepsindeling :

Inter-Track herverdeeld de groepen normaalgezien om de halve dag aan de hand van de gereden rondetijden.

Om de snelheidsverschillen in de groepen zo klein mogelijk te houden en dus de veiligheid te verhogen, kan Inter-Track de piloten verplaatsen van groep aan de hand van de rondetijden in onze databank of de bij inschrijving opgegeven rondetijden.

Om het aantal rode en gele vlagsituaties tot een minimum te beperken werkt Inter-Track met MY-LAPS transponders.

Zo kunnen we de groepen nog beter herverdelen en de snelheidsverschillen per groep verminderen.

Om de halve dag zullen deze verplichte groepswissels gebeuren op basis van de rondetijden gemeten door onze transponders.

Deze groepswissels zullen telkens gebeuren tijdens de middagpauze ( en tijdens de inschrijvingen ’s morgens op de 2de dag van een 2-daags event).

Deze groepswissels zijn voor ALLE PILOTEN die deelnemen aan onze circuitdagen.

Gelieve je met je groepssticker aan te melden aan de inschrijvingen waar je je nieuwe groepsticker zal ontvangen tijdens de middagpauze ( en tijdens de inschrijvingen ’s morgens op de 2de dag van een 2-daags event).

Je startnummer en transponder die je ontving bij aanvang van de circuitdag dienen op de motor te blijven!

VERGEET DIT ZEKER NIET AANGEZIEN JE ZONDER NIEUWE GROEPSTICKER HET CIRCUIT NIET OP MAG BIJ AANVANG VAN DE SESSIES EN JE DUS RIJTIJD VERLIEST !

Alle piloten worden verdeeld volgens de rondetijden van traag naar snel doorheen de groepen door.

Op een circuitdag met bv 35 piloten per groep zullen de 35 minst snelle piloten in de eerste groep zitten, de volgende 35 snellere piloten in de 2de groep enz.

Door de groepen zo perfect mogelijk te verdelen, verhoogt de veiligheid, zijn er minder gele en rode vlagsituaties en betekent dit dus meer rijtijd voor iedereen.

Voor wie betrapt wordt op rijden zonder transponder of verwisselen van transponder met een andere rijder, betekent dit het einde van de circuitdag.

Alle rondetijden van alle piloten die deelnemen aan onze circuitdagen komen in onze databank.

Hierdoor kunnen we de groepen zo goed mogelijk herverdelen op voorhand nog voor de eerste sessie gereden zal worden.

Je kan ook zelf je rondetijden bekijken door je account aan te maken op SPEEDHIVE of de SPEEDHIVE APP.

Zo kan je alle rondetijden per groep bekijken van al onze events.

Door op je naam te klikken,krijg je al jouw rondetijden te zien.

6.   Geluidsbeperking :

Elk circuit heeft eigen geluidsreglementering.

Je kan het maximum aantal toegelaten decibels terugvinden op de website van deze circuits of op onze website onder de tab ‘Circuits’.

Elke deelnemer is ZELF verantwoordelijk om de motor te laten voldoen aan de geluidsreglementering van het circuit waarop hij/zij wil rijden.

Bij overschrijding van de geluidslimiet kan het circuit de deelnemer de toegang tot het circuit weigeren.

In dat geval kan er geen annulatie, terugbetaling, tegoedbons, terugbetaling, verzetten naar andere data of een andere schadeloosstelling geeist worden van de organisator of het circuit. 7.   Motorkledij :

Iedere deelnemer moet drager zijn van valhelm (integraalhelm), hoge motorlaarzen, motorhandschoenen en lederen uitrusting of andere veiligheidskledij.

Een 1-delig of twee-delig (aaneenritsbaar) lederen pak is verplicht voor de 2e, 3e en 4e groep.

Textiel aaneenritsbare motorkleding is toegestaan voor de eerste groep (minst snelle groep).

Een rugbeschermer wordt ten zeerste aangeraden en op meer en meer circuits zelfs verplicht.

8.   Intern Reglement :

-Een afstand van verhaal dient ondertekend te worden voor het begin van de circuit-dag.

-Enkel met geschikte motorkledij,helm,motorlaarzen en motorhandschoenen kan men op het circuit toegelaten worden.

-Eendelig of 2-delig aaneenritsbaar leder motorpak voor de 2de,3de en 4de groep (Voor de eerste minst snelle groep is een aaneenritsbaar 2-delig textielpak toegestaan)

-Achteruitkijkspiegels moeten gedemonteerd of naar binnen geklapt of afgeplakt worden.

-De remhendel en koppelingshendel mogen niet beschadigd zijn of krom staan.

-Ook de voetsteunen, achterrem en banden dienen in goede staat te zijn: de organisators en voorrijders hebben het recht om iemand op elk moment van de dag uit de groep te halen indien zijn of haar motorfiets niet beantwoordt aan de normen.

-De organisatie is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

-Alle schade aan de infrastructuur op en rond het circuit zal aan de veroorzaker gefactureerd worden.

-De organisatie heeft het recht om deelnemers van groep te wisselen indien dit nodig blijkt.

-De organisatie verwacht sportief rijgedrag van elke deelnemer.

-Iedere deelnemer en bezoeker verplicht er zich toe alle richtlijnen van de organisatie strikt na te leven.

-Enkel ingeschreven piloten mogen zich met de motorfiets op de omloop begeven. Uitlenen van de motorfiets aan niet ingeschreven piloten is ten strengste verboden.

-Overtreders zijn zelf verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, en hebben geen enkel verhaal tegenover personen/organismen opgesomd in punt 1 tot 6 van de afstand van verhaal.

-Overtreders worden onmiddellijk uitgesloten voor verdere deelname aan het evenement.

-Het is verboden passagiers mee te nemen op de omloop.

-Enkel motorfietsen die in goede technische staat verkeren, worden toegelaten.

-Iedere deelnemer moet drager zijn van valhelm (integraalhelm), laarzen, handschoenen en lederen uitrusting of andere veiligheidskledij.

-Rugbeschermer wordt ten zeerste aangeraden en op sommige circuits zelfs verplicht !!!

-Geen enkel lichaamsdeel behalve de nek mag ontbloot zijn tijdens het rijden op de omloop.

-Elke vorm van competitie is uitgesloten. Alle piloten dienen in deze geest te rijden en elkaar te respecteren.

-Deelnemers die door de organisatie als gevaarlijk bestempeld worden, zullen worden uitgesloten van verdere deelname. Hiertegen is geen verhaal mogelijk.

-Het is verboden zich te keren of te stoppen op de omloop. Het is verboden een voertuig van de organisatie in te halen zolang het zich op de omloop bevindt.

-Toeschouwers zijn principieel verboden langs de omloop.

-De organisatie kan onder geen enkel beding verantwoordelijk gesteld worden voor beschadigde of gestolen goederen.

-De motorfiets en/of rijder zullen door middel van een zelfklever of ander fysisch controlebewijs gemarkeerd worden, hetgeen als toegangsbewijs zal dienen.

-De deelnemer verbindt er zich uitdrukkelijk toe geen alcoholhoudende dranken of verdovende middelen te verbruiken tot na zijn laatste sessie. Overtredingen hierop worden gesanctioneerd met onmiddellijke uitsluiting van verdere deelname.

-Bij tijdelijk of definitief aflasten van de circuitdag door overmacht, kan de organisatie niet aansprakelijk gesteld worden. Men kan in dat geval noch volledige noch gedeeltelijke terugbetaling vorderen van de organisatie.

Bij eventuele geschillen is het Belgische recht van toepassing en is de rechtbank van Gent de enige bevoegde autoriteit.

(Laatste revisie 20/11/2020)